Chcesz więc urządzić kolację, zaplanować piknik lub urządzić rodzinną ucztę, ale nie wiesz od czego zacząć? Ten artykuł dostarczy Ci wielu prostych wskazówek i wymyślnych wskazówek, dzięki czemu w mgnieniu oka znajdziesz się w kuchni, przygotowując burzę.Wcięcie środka kotleta hamburgerowego nawet o pół cala zapobiegnie wybrzuszaniu się podczas gotowania.

Tylko szturchnięcie w środku przed gotowaniem pozwoli na bardziej równomierne rozprowadzenie ciepła i zapobiegnie puchnięciu burgera na wierzchu, co większość z nas jest zbyt dobrze zaznajomiona.Podczas smażenia składników na patelni uważaj, aby nie przepełnić patelni zbyt dużą ilością jedzenia. Próba ugotowania zbyt dużo na raz obniży tylko temperaturę patelni i doprowadzi do parowania zamiast przyrumieniania. W razie potrzeby rozsądniej jest podsmażyć składniki w dwóch osobnych partiach, aby zachować jakość gotowania.Dodając olej na patelnię lub patelnię, która już zawiera jedzenie, skrop olej po bokach patelni. Olej będzie się nagrzewał, gdy płynie w kierunku środka. Poprawi to smak potraw.Mikser elektryczny to błogosławieństwo, gdy trzeba zrobić ciasto, ale nawet to stosunkowo łatwe zadanie może przerodzić się w koszmar, gdy ciasto przyklei się do haka. Aby uniknąć lepkiego bałaganu, spryskaj haczyk sprayem do gotowania warzyw, a ciasto już nigdy nie przyklei się do miksera.Jeśli masz rodzinę, będziesz chciał wdrożyć proces sprzątania po ugotowaniu posiłku. Jest to bardzo ważne, ponieważ będziesz chciał zachować nadmiar jedzenia, którego nie jesz, na przyszłe porcje. Sprzątanie po posiłku jest tak samo ważne jak przygotowanie przed posiłkiem.Kiedy siekasz cebulę na domową salsę, upewnij się, że ją opłukasz. Opłucz cebulę natychmiast po jej pokrojeniu, a następnie osusz ją serwetką. To usunie siarkowy gaz i poprawi smak salsy. Jeśli potrzebujesz pomocy w gotowaniu, przeczytaj to

Działa to również dobrze w przypadku innych przepisów.Sprawdź, co masz w domu i zabierz ze sobą nowe przepisy, gdy idziesz do sklepu.

Kiedy masz przy sobie przepis, będziesz mieć podręczną listę tego, co musisz kupić. Jeśli nie sprawdzisz, co już masz, możesz skończyć kupując więcej, niż potrzebujesz. Jeśli nie przyniesiesz przepisu, możesz zapomnieć o czymś, bez czego nie będziesz mógł gotować!Nawet skromna kanapka może skorzystać z odrobiny wiedzy kulinarnej. Majonez, musztardę i inne przyprawy należy rozłożyć równomiernie od krawędzi do krawędzi chleba kanapkowego. Poprawia to konsystencję i zapewnia, że ​​każdy kęs kanapki czerpie korzyści z przypraw. Równomierne rozprowadzanie zapewnia za każdym razem doskonałe rezultaty kanapkowe.Oszczędź czas i pieniądze, zamrażając resztki sosu na tackach na kostki lodu w zamrażarce. Gdy poczujesz potrzebę stworzenia kolejnego posiłku, będziesz mieć je pod ręką do podgrzania. Sos będzie bardzo jadalny po wyjęciu z tac.Kiedy zamierzasz zmiażdżyć czosnek na danie, włóż go do zamykanej plastikowej torebki. Następnie rozbij go końcem noża. W ten sposób uchronisz nóż, deskę do krojenia i ręce przed zapachem czosnku, którego trudno się pozbyć.Teraz, gdy znasz już podstawy i sekrety, nie możesz nie mieć pewności siebie, aby rozpocząć przygodę z gotowaniem. Postępuj zgodnie ze wskazówkami, których się tutaj nauczyłeś, a wkrótce otrzymasz wysokie pochwały nie tylko od bliskich, ale także od znajomych kucharzy.